Pengesahan Biometrik

Sila ambil maklum bahawa bermula 1 Oktober 2016, pihak TM mula melaksanakan sistem pendaftaran secara elektronik (E-FORM) untuk semua pelanggan yang ingin melanggan perkhidmatan TM UniFi, Streamyx, talian tetap dan lain-lain.

Melalui sistem ini, tiada lagi borang pendaftaran manual diperlukan untuk mendaftar perkhidmatan TM, dan digantikan dengan E-Form. Salah satu proses dalam sistem ini adalah pengesahan biometrik iaitu dengan imbasan ibujari berdasarkan rekod pada cip MyKad.

 

Bagaimana Untuk Melakukan Pengesahan Biometrik?

Kami memahami gaya hidup anda yang sentiasa sibuk dengan karier dan keluarga, tanpa ada masa untuk ke TMPoint untuk urusan pendaftaran dan imbasan ibujari. Oleh itu, kami akan datang kepada anda untuk urusan berkenaan yang hanya mengambil masa kurang daripada 5 minit. Imbasan ibujari boleh dilakukan di mana-mana sama ada di pejabat atau di luar rumah.

Sekiranya anda telah mendaftar untuk perkhidmatan UniFi dan Streamyx melalui kami, kami akan menghubungi anda untuk menetapkan tarikh, masa dan tempat untuk urusan imbasan ibujari ini.

 

Adakah Proses Pengesahan Biometrik ini Selamat?

Ya. Segala butir-butir peribadi anda hanya disimpan di dalam database TM, manakala data peribadi Mykad kekal di dalam sistem JPN.
Proses ini juga menjamin kad pengenalan anda tidak dapat disalahgunakan untuk tujuan lain.

 

Untuk pendaftaran dan pemasangan Unifi dan Streamyx di kawasan anda,
sila hubungi 018-3755580 (WHATSAPP)

Pendaftaran, pemasangan dan modem/router adalah percuma.
Pendaftaran mudah melalui whatsapp/email, tidak perlu ke tmpoint, beratur panjang atau menghadapi kesesakan traffic jam dan masalah parking. Pendaftaran siap dalam beberapa jam sahaja.
Pemasangan sepantas 2 hari selepas pendaftaran berjaya.

SMS/Whatsapp UNIFI <NAMA> & <ALAMAT> ke 018-3755580
Kami merupakan Penjual Sah TM (TM Authorised Reseller) sejak tahun 2005 dengan pengalaman luas mengendalikan pendaftaran UniFi dan Streamyx. Sekiranya anda ingin melanggan UniFi atau Streamyx di rumah atau untuk perniagaan anda, sila hubungi kami untuk perkhidmatan pantas. Anda boleh mendaftar secara online di laman web ini atau menghubungi kami melalui whatsapp 018-37.555.80. Perkhidmatan kami adalah percuma. Tidak perlu bersusahdan bersesak untuk melanggan, kami akan menghantar wakil (runner) kami untuk urusan pengesahan biometrik (imbasan ibujari). Jimat masa dan petrol/toll!