Liputan Unifi di Rawang Poskod 48000

Kawasan Liputan UniFi di Rawang (updated)
  • Anggun Emerald
  • Kota Emerald
  • Tesco Rawang (biz)
  • Taman Tun Perak
  • Taman Tun Teja
  • Taman Bayu Permai
  • Taman Bayu Lagenda
  • Desa Sri Bayu
  • Pangsapuri T-Parkland, Templer Park Resort

Bila Rawang Dapat Liputan Unifi HSBB?

Mengikut perancangan, kawasan Rawang adalah kawasan sasaran seterusnya dalam Fasa Kedua yang dikenali sebagai HSBB2. Namun, akses kabel jalur lebar fibre optik ke kawasan Rawang mengambil masa dan kos atas faktor geografi dan kawasan yang dikelilingi bukit-bukau.

Namun begitu, sedikit masa lagi, perkhidmatan jalur lebar Unifi akan tiba ke Rawang.
Sementara itu, anda boleh mendapatkan khidmat Streamyx sementara menantikan ketibaan Unifi.

LATEST UPDATE

UNIFI kini tersedia di Rawang! Kawasan yang pertama mendapat liputan ialah Kota Emerald, Emerald East, Emerald West.


Rawang bakal menerima liputan UNIFI pada akhir 2015 apabila projek High Speed Broadband Fasa 2 (HSBB2) dilancarkan oleh TM. Kerja-kerja naiktaraf kabel fibre telahpun dijalankan di sekitar Rawang. Hanya menunggu kerja-kerja naiktaraf Rawang Exchange dalam projek HSBB2.

HSBB2 akan membawakan perkhidmatan UNIFI ke lebih 50,000 penduduk di Rawang dan sekitarnya selain naiktaraf rangkaian ADSL Streamyx ke kawasan lain.

Untuk pendaftaran dan pemasangan Unifi dan Streamyx di kawasan anda,
sila hubungi 018-3755580 (WHATSAPP)

Pendaftaran, pemasangan dan modem/router adalah percuma.
Pendaftaran mudah melalui whatsapp/email, tidak perlu ke tmpoint, beratur panjang atau menghadapi kesesakan traffic jam dan masalah parking. Pendaftaran siap dalam beberapa jam sahaja.
Pemasangan sepantas 2 hari selepas pendaftaran berjaya.

SMS/Whatsapp UNIFI <NAMA> & <ALAMAT> ke 018-3755580
Kami merupakan Penjual Sah TM (TM Authorised Reseller) sejak tahun 2005 dengan pengalaman luas mengendalikan pendaftaran UniFi dan Streamyx. Sekiranya anda ingin melanggan UniFi atau Streamyx di rumah atau untuk perniagaan anda, sila hubungi kami untuk perkhidmatan pantas. Anda boleh mendaftar secara online di laman web ini atau menghubungi kami melalui whatsapp 018-37.555.80. Perkhidmatan kami adalah percuma. Tidak perlu bersusahdan bersesak untuk melanggan, kami akan menghantar wakil (runner) kami untuk urusan pengesahan biometrik (imbasan ibujari). Jimat masa dan petrol/toll!